Salsa

14Jan - by admin - 0 - In

Salsa er en populær form for pardans, som opprinnelig stammer fra New York. Dansen er sterkt inspirert fra latinamerikansk dans, og da spesielt fra områdene Puerto Rico, Cuba og Colombia.

Salsa ble utviklet av den latinamerikanske befolkningen  i New York på 1960-tallet.

Dansene som er byggesteiner for den salsaen vi kjenner i dag, er for eksempel cha-cha-cha, mambo og son.

Hvor selve navnet «salsa» kommer fra, er noe usikkert. Noen hevder at det er basert på et rop som noen musikere brukte da de spilte musikken sin. Andre igjen tror at denne betegnelsen ble laget av et platekompani for bedre å kunne markedsføre musikken, og at de hadde valgt navnet salsa fordi navnet skaper forestillinger om noe krydret og eksotisk. Andre igjen mener navnet kommer av at salsadans og -musikk er en blanding av forskjellige ting, på samme måte som saus i det latinamerikanske kjøkkenet er en blanding av forskjellige ingredienser.

Salsa på gaten

Kjennetegn

Det som kjennetegner salsadansen, er at danseren skifter vekten ved å bevege føttene samtidig som overkroppen holder seg i samme høyde og er nesten helt ubevegelig. Tyngeskiftet på føttene fører igjen til at hoftene beveger seg. Arm- og skulderbevegelser er også inkludert.

Det finnes en rekke forskjellige underkategorier og versjoner av salsadans som er utviklet av dansere rundt om i verden. Casino, den kubanske salsadansen, mambo og New York-salsa er noen av de populære greinene. Det har blitt vanlig å innlemme andre danseteknikker i salsadansen. For både menn og kvinner handler dette om mer armer, bein, spinning, akrobatikk og løft.

Salsa er en pardans som ofte er blitt danset på nattklubber, barer, restauranter og ute i gatene, og da som oftest i forbindelse med festivaler. Salsa er en dans som har slått røtter i de fleste store byer i verden, noe som har ført til et stort og rikt salsamiljø.