Bevege seg til musikk

27Dec - by admin - 0 - In

En av menneskets unike evner er evnen til å skape og nyte god musikk. Noen former for musikk er så fengende at man ikke kan la være å bevege seg i takt med rytmen.

dansekursDet er helt naturlig å bevege seg til musikk. De fleste danser eller beveger seg til musikk bare for moro skyld, men det finnes store konkurranser og arrangementer som er hengitt til dansen. Det er også mange typer forskjellig dans, alt avhengig av hvilken type musikk som spilles. Break dance passer til hip hop og trance, mens vals passer til klassisk musikk. For å bli en skikkelig proff danser finnes det dansekurs der man vanligvis begynner sin dansekarriere og blir undervist av lærere som viser deg trinnene og bevegelsene.

Noe som vanligvis er tydelig hos profesjonelle dansere, er at de alle ser friske og sterke ut. Dette er ingen tilfeldighet, for alle typer dans er faktisk veldig god trim. Nybegynnere er ofte veldig slitne og svette etter første dansetime grunnet all bevegelsen, mens de som har danset i mange år, er i knallform. Musikk har også vist seg å ha stor innvirkning på menneskets følelser. Det var for eksempel vanlig for hærstyrker å ha trommeslagere som påvirket humøret til soldatene. Så det å oppleve mye musikk i hverdagen og bevege seg til den med stil er en stor årsak til godt humør. Enten du trener deg opp til å bli en danser for å konkurrere, eller bare for å gjøre det stort på fest, vil dans lyse opp tilværelsen din. Selv eldre kan danse til å bli sunn og sterk:

Hensikten med denne dansen er at eldre skal komme seg i form i både hode og bein. Når vi danser kan vi ikke ha tankene på annet enn dansen